4. 1. 2019.

GLEDAJTE SVOJA POSLA


Prilično je teško i zamorno stvoriti spokojan život onda kada se suočavate sa svojim mentalnim navikama, problemima, životnim pitanjima, situacijama i složenostima života.



Кoliko često ste rekli: “Ne bih to uradio da sam na njegovom mestu”, ili: “Ne mogu da verujem da je to uradio.”, ili: “O čemu ona uopšte razmišlja?” Koliko često ste frustrirani, uznemireni, iznervirani, ili zabrinuti zbog stvari koje ne možete da kontrolišete ili gde ne možete da pomognete, a koje vas se ne tiču?
To ne znači da treba da izbegavate da pomažete ljudima, već da znate kada da pomognete a kada da nekoga ostavite na miru. Nekada sam pripadao tipu ličnosti koja bi uskočila i pokušala da reši problem a da se to od mene i nije tražilo. Ne samo da moji napori nisu bili plodonosni, već su skoro uvek bili nepoželjni i, čak, odbijeni. Kada sam se oporavio od potrebe da se previše mešam u tuđe stvari, moj život je postao jednostavniji. I pošto ne uskačem tamo gde mi nije mesto, u mogućnosti sam da pomognem kada sam zaista potreban.
Gledati svoja posla ne znači jednostavno izbegavati iskušenje da rešite probleme drugih. To takođe uključuje prisluškivanje, ogovaranje, pričanje iza leđa i analiziranje ili pokušavanje da procenite druge ljude. Jedan od osnovnih razloga zašto se mnogi interesuju za mane ili probleme drugih ljudi je zbog podsvesne potrebe da izbegnu samoanalizu. Kada uhvatite sebe da se petljate tamo gde vam nije mesto, čestitajte sebi što imate dovoljno skromnosti i mudrosti da odustanete. Vrlo brzo ćete se osloboditi viška energije i usmeriti vašu pažnju tamo gde je zaista potrebno i važno.
Ričard Karlson











Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.