3. 5. 2012.

MISAO - ARHITEKTA SUDBINE


Svaka misao ima svoju sopstvenu mentalnu sliku. Suština raznih mentalnih slika sakupljenih u jednom fizičkom životu se sakuplja na mentalnom planu. U njoj je sadržana osnova za sledeći fizički život.
Kao što se novo fizičko telo formira pri svakom rođenju, na isti način se novi um i novi intelekt formiraju pri svakom rođenju. Nije lako objasniti do detalja delovanje misli i sudbine.
Čovek stvara okolnosti za svoj budući život na osnovu posledica svojih akcija u svetu. Svaka akcija ima prošlost koja je dovela do nje; svaka akcija ima budućnost koja sledi iz nje. Akcija podrazumeva želju koja ju je potakla i misao koja ju je oblikovala.
Svaka misao je karika u beskrajnom lancu uzroka i posledice, gde svaka posledica postaje uzrok i svaki uzrok postaje posledica; i svaka karika u beskrajnom lancu je iskovana od tri komponente: želje, misli i akcije. Želja stimuliše misao, misao se ispoljava kao akcija. Akcija stvara mrežu sudbine.
Uložite napor. Ispravnim mišljenjem stvorite sebi uzvišenu sudbinu.
Čovek seje misao i žanje akciju. On seje akciju i žanje naviku. Seje naviku i žanje karakter. Seje karakter i žanje sudbinu..
Čovek je gospodar svoje sopstvene sudbine. Vi sami stvarate, snagom svojih misli, svoju sudbinu. Možete je uništiti ako to želite. Sve sposobnosti, energije i moći su skrivene u vama. Otkrijte ih i postanite slobodni i uzvišeni.

Misaona moć menja sudbinu

Čovek je stvorio svoju sudbinu svojim sopstvenim mišljenjem i delanjem. On može da promeni svoju sudbinu. On je gospodar svoje sopstvene sudbine. U to nema sumnje. Ispravnim mišljenjem i izuzetnim naporom, on može da postane gospodar svoje sudbine.
Neki ljudi kažu: “Karma je odgovorna za sve. Sve je to sudbina. Ako je Karma odredila da budem ovakav ili onakav, zašto bih se ja trudio? To je moja sudbina.”
To je fatalizam. To donosi inertnost, stagnaciju i patnju. To je potpuno nerazumevanje zakona Karme. To je lažan argument. Čovek koji je stekao neka saznanja, sigumo neće reći tako nešto. Vi ste sami stvorili svoju sopstvenu sudbinu svojim mislima i akcijama.
Sada imate slobodnu volju da izaberete.
Loš čovek nije loš čovek za sva vremena. Stavite ga u društvo sveca. Odmah će se promeniti. Od tada će misliti i raditi na drugačiji način i promeniti svoju sudbinu. Njegov karakter će biti promenjen.
Možete usmeriti svoju sudbinu u kojem god pravcu želite. Upotrebite Moć Misli. Mislite ispravno, mislite uzvišeno. Treba samo da mislite i da delate. Ispravnim mišljenjem, ispravnorn željom, ispravnim delanjem, možete postati mudrac ili milioner.
Čovek nije bespomoćno biće.

Misli određuju crte vašeg lica

Vaše lice je nalik gramofonskoj ploči. Šta god da pomislite istog trenutka se to urezuje na vaše lice.
Svaka zla misao predstavlja iglu koja ostavlja trag na vašem licu. Vaša lica su prekrivena ožiljcima i ranama koje su vam nanele zle misli mržnje, ljutnje, požude, ljubomore, osvetoljubivosti itd.
Na osnovu bora na vašem licu, može se odmah reći koje je stanje vašeg uma. Trenutno se može odrediti dijagnoza bolesti vašeg uma.
Onaj koji misli da može sakriti svoje misli - u zabludi je. On liči na noja koji pred lovcima sakriva glavu u pesak imaginirajući da ga niko ne vidi.
Lice je odraz uma. Lice je kalup uma. Svaka misao urezuje boru na licu. Božanska misao ozaruje lice. Zla misao pomračuje lice. Kontinuirane božanske misli povećavaju auru ili oreol.
Neprekidne zle misli produbljuju mračne impresije, kao što neprekidni udarci kofe o ivicu bunara, prilikom izvlačenja vode, stvaraju sve veća udubljenja na kofi. Izraz lica istinski odaje unutrašnje stanje uma ili sadržaj uma.
Lice je poput oglasne table na kojoj je istaknuto sve što se dešava u umu. Vaše misli, osećanja, stavovi i emocije, ostavljaju jasne tragove na licu.
Teško možete sakriti svoje misli, a da se one ne vide na vašem licu. Možete umišljati da ste sačuvali svoje misli u tajnosti.
Lice je verni zapisničar i senzitivni aparat za registrovanje i beleženje svih misli koje se nalaze u vašem umu.
Lice je jasno ogledalo koje pokazuje prirodu uma i njegovog trenutnog sadržaja.

Misli oblikuju fizičku pojavu

Um je suptilna forma ovog fizičkog tela. Fizičko telo je spoljašnja manifestacija misli. Sa oblikovanjem uma, oblikuje se i telo.
Kao što čovek grube pojave obično ne može u sebi da probudi ljubav i samilost za druge, isto tako čovek grubog uma ne može da probudi ljubav i samilost u nekome.
Telo sledi um. Ako um misli da će pasti sa visine, telo se istog trenutka priprema i pokazuje odgovarajuće spoljašnje znake.
Strah, uznemirenost, bol, radost, ljutnja, sve to stvara različite impresije na telu i u telu.

Misli formiraju fizičko telo

Telo sa svojim organima nije ništa drugo nego misao. Um koji posmatra, razmišlja o telu, postaje jedno sa telom, a ako se pomeša sa njim, biva pod njegovim uticajern.
Ovo fizičko telo je tako reći šablon koji je napravio um radi svoje sopstvene zabave, usled energije koja se prelivala iz njega, da bi dobio različita iskustva ovoga sveta kroz pet avenija ili kanala znanja, pet organa znanja ili percepcija. Telo zaista predstavlja misli, raspoloženja, ubeđenja i emocije koje su objektivizirane i učinjene vidljivim.
Sva tela imaju svoje sedište u umu.
Um je taj koji pravi transakcije celokupnog biznisa i najviši je među telima. Ako se ovo grubo telo raspadne, um će začas stvoriti nova tela po svojoj želji. Ako bi se um paralizovao, telo ne bi moglo da izrazi našu inteligenciju.
Kod većine ljudi, misao je obično pod kontrolom tela. Njihovi umovi, pošto su nerazvijeni, borave uglavnom u fizičkom telu.
Pogrešna misao da ste vi telo je koren svakog zla. Kroz pogrešno mišljenje vi se identifikujete sa telom. Javlja se prijanjanje za telo. Postajete vezani za telo i tada se javlja MOJE. Identifikujete se sa svojim partnerom, decom, kućom, itd. Identifikacija ili vezanost vam donosi ropstvo, patnju i bol.

Misli utiču na telo

Svaka misao ili emocija ili reč stvara snažnu vibraciju u svakoj ćeliji tela i tu ostavlja jaku impresiju. Ako znate metod izazivanja suprotne misli, onda možete voditi srećan harmoničan život mira i moći. Misao ljubavi će istog trenutka kada se pojavi neutralisati misao mržnje. Misao hrabrosti će trenutno poslužiti kao protivdejstvo za misao straha.

Vaše oči odaju vaše misli

Oči koje predstavljaju prozore duše, govore o stanju i raspoloženju uma.
U očima postoji telegrafski instrument koji šalje poruke ili misli nesigurnosti, depresije, sumornosti, mržnje, radosti, mira, harmonije, zdravlja, moći, snage i lepote.
Ako imate sposobnost čitanja iz očiju drugih, možete čitati i um. Možete pročitati najistaknutiju ili dominirajuću misao, ako ste dovoljno pažljivi da prepoznate znake na licu, konverzaciju i ponašanje. Za to je potrebno malo odvažnosti, oštroumnosti, vežbe, inteligencije i iskustva.

Misli obezbeđuju dobro zdravlje

Telo je neraskidivo povezano sa umom, tačnije, telo je kopija uma; ono je grupa vidljiva forma suptilnog, nevidljivog uma. Ako postoji bol u nekom zubu, stomaku ili uvetu, to istog trenutka utiče na um. On trenutno prestaje da misli, uzbuđen je, uznemiren i poremećen.
Ako u umu postoji depresija, telo automatski nije u stanju da funkcioniše. Bolovi u telu su sekundarne bolesti, dok su u umu primarne bolesti.
Mentalno zdravlje je mnogo važnije od fizičkog zdravlja. Ako je um zdrav, telo će biti zdravo. Ako je um čist, ako su vam misli čiste, bićete oslobođeni od svih bolesti, i primarnih i sekundarnih.
Mens sana in corpore sano - U zdravom telu zdrav duh!

Misli razvijaju ličnost

Uzvišena misao uzdiže um i otvara srce; niska misao uzbuduje um i izaziva mračna i morbidna osećanja.
Oni koji imaju imalo kontrole nad svojim mislima i govorom, imaće mirno, vedro, lepo, milo lice, fin glas, i oči će im biti sjajne i blistave.

Negativne misli truju život

Misli brige i misli straha su sile straha u nama. One truju sam izvor života i uništavaju harmoniju, efikasnost, vitalnost i energičnost. Nasuprot tome, misli radosti, veselja i hrabrosti umesto da iritiraju, leče i ozdravljuju i bezgranično doprinose efikasnosti i mentalnoj moći.
BUDITE UVEK VESELI! RADUJTE SE! SMEJTE SE!

Psihofizičke neuravnoteženosti

Misao utiče na telo. Patnja u umu oslabljuje telo. Takođe i telo utiče na um. Zdravo telo čini um zdravim. Ako je telo bolesno i um takođe postaje bolestan. Ako je telo snažno i zdravo, i um takođe postaje zdrav i snažan. Nasilan čovek svojom žestinom ozbiljno oštećuje svoje moždane ćelije, ubacuje otrovna hemijska jedinjenja u svoju krv, stvara opšti šok i depresiju i sprečava lučenje želudačnih sokova, žuči i drugih digestivnih supstanci u probavni kanal, iscrpljuje svoju energiju, vitalnost, izaziva ubrzano starenje i skraćuje sebi život.
Kada ste ljuti, um postaje uznemiren. Na isti način kada je um uznemiren, telo takođe postaje uznemireno. Ceo nervni sistem je uzbuđen. Postajete razdražljivi. Kontrolišite ljutnju pomoću ljubavi. Ljutnja je moćna energija koja se ne može kontrolisati praktičnim intelektom, već jedino čistim razumom.

Misli - uzroci fizioloških uznemirenja

Svaka promena u mislima stvara vibraciju u vašem mentalnom telu, a kada se ona prenese na fizičko telo izaziva aktivnost u nervnoj supstanci vašeg mozga. Ta aktivnost prouzrokuje mnoge električne i hemijske promene u nervnim ćelijama. Misaona aktivnost je ta koja prouzrokuje ovu promenu.
Intenzivna strast, mržnja, dugotrajna gorka ljubomora, briga koja nagriza, napadi besa, zapravo uništavaju ćelije tela i izazivaju bolesti srca, jetre, bubrega, slezine, stomaka...
Takođe je vredno napomenuti da će u zavisnosti od trenutne misli, svaka ćelija u telu, zahvaljujući tendenciji da postanete ono o čemu najviše mislite, napredovati ili propasti, dobiti impuls života ili smrti.
Kada se um usmeri na neku posebnu misao i bavi se njome, uspostavlja se određena vibracijaa materije i obično, što se više izaziva ta vibracija, to ona ima jaču tendenciju da se ponavlja sve dok ne pređe u naviku, dok ne postane automatska. Telo prati um i imitira njegove promene. Ako koncentrišete svoje misli oči postaju fiksirane.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.